Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Friday, March 8, 2013

Pembahasan Soal UTS SMP N 1 Pasekan dan Daftar Nilai Siswa

Ini soal yang aslinya dan pembahasannya:


Choose the correct answer based on the following questions!
Read the text to answer question number 1 to 4
Dede’s Diary
23 Sunday. When I got up, I felt ill, I went back to bed. Mum called the doctor. But he couldn’t come, because he was ill too.
24 Monday. The doctor come at 11 O’clock. He wrote a recipe for some medicine. Mum bought it in the drugstore. It was horrible. Yuck!
25 Tuesday. Dad bought remote control car. I read the instructions, but I couldn’t play it, because there was no battery.

1. What happened at 23rd May to Dede? (BONUS)
a. He couldn’t come           c. He felt ill
b. He wrote a prescription  d. He was slipping
jawaban : c. He felt ill (ada pada baris pertama pada kalimat When I got up, I felt ill)

2. Who called the doctor?
a. Mother                              c. Father
b. Dede                                  d. Doctor
 jawaban : a. Mother

3. What did the doctor write at 24th? (BONUS)
a. Instructions                      c. Address of drugstore
b. Recipe                               d. Remote Control
  jawaban: b. Recipe

4. Dede could not play the remote control car, why? Because…
a. He felt ill                           c. The doctor was ill too
b. Mum bought medicine      d. No battery
jawwaban: d. No battery

5.   A: Hello!………………………. May I speak to Sodikin?
B: I’m sorry, he has just gone out.
a. Do you know
b. Do you agree
c. What’s wrong
d. This is Daryono Speaking
 jawaban: d. This is Daryono Speaking

6    A: Hi, you are different today, tell me…………..? (BONUS)
      B: My hand, it is hurt.

a. Do you know                   c. What’s wrong
b. Can I have                       d. Do you agree
jawaban: c. what's wrong

7. A : Oh No! I forget to bring my pen………………borrow me your pen, please?
    B : Sure!
a. Can you                            c. What do you think of
b. Can I have                       d. I don’t think so
jawaban: a. can you

Read the text to answer question number 8 to 10
 Read the text to answer question number 8 to10
There were a girl named Bawang Putih, she lived with her step mother and her step sister named Bawang Merah. Bawang Putih’s life was sad. Her step mother and her step sister treated Bawang Putih badly and always asked her to do all the household chores.
One morning, Bawang Putih was washing some clothes in a river. Accidentally, her mother’s clothes fell down to the river. Finally she met an old woman. The old woman returned the clothes. She also gave Bawang Putih a small pumpkin. At home, Suddenly Bawang putih and her step mother and step sister were surprised. Inside the pumpkin they found jewelries. “Bawang Merah, hurry up. Go to the river then found the old woman and took big pumpkin. They were screaming. There were a lot of snakes inside the pumpkin! Finally both of them realized their mistakes. They apologized and Bawang Putih forgave them.

8. What is the story about? (BONUS)
a. Tangkuban Perahu
b. Malin Kundang
c. Sangkuriang
d. Bawang Putih & Bawang Merah
jawaban:  d. Bawang Putih & Bawang Merah

9. Who is Bawang Merah? (BONUS)
a. Bawang Putih’s mother
b. Bawang Putih’s step sister
c. The old woman
d. The pumpkin’s owner
 jawaban : b. Bawang Putih’s step sister

10. Who gave the clothes back to Bawang Putih (BONUS)
a. The old woman
b. Bawang merah
c. Her Step mother
d. River
 jawaban: a. The old woman


Essay
1.      Arrange these words into good sentence!!
a.    want to- you- in –your- give –birthday- present -I
b.    story -The teacher –Cinderella- is -about -telling


2.       What do you think if your teachers advice you not to bring bag when break time?


3.      
a.    Good bye
b.    Hi
c.     By the way
d.    How are you
 
Fill the blank sentence of dialog with suitable words in the box
A: …….(1), Toni!
B: Oh hi! Rina, how are you?
A: Fine, how about you?
B: I’m fine too
A: Where do you live now Toni?
B: I live here, at that house.
. …………….(2)why are you here?
A: I’m going to my friend’s house near from here.
B: Really? So can you come to my house first?
A: Oh, sorry Toni I can’t, she is waiting me. And I have to go now.
B: It’s ok! Come to my house when you have a time.
A: Yes I will. …….(3)Toni.
B: Bye Rina!


Kunci Jawaban Essay

1. a. I want to give you present in your birthday atau In your Birthday, I want to give you present (2 points)
    b. The teacher is telling story about Cinderella (2 points)

2.   I Think................................ (3 Points)
      In my opinion.................
     *yang penting jawabannya ada I think atau in my opinion-nya maka itu akan dianggap benar 

3. b. hi (1 point)
    c. by the way(1 point)
     a. good bye (1 point)











No comments:

Post a Comment